MN vertelt enthousiast over ITIL met Facilitor

Gepubliceerd op 9 oktober 2018.

MN is één van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland en gebruikt vanaf 2014 Facilitor.

Paul van den Bold, Proces Manager en Rob van der Jagt, Capacity Manager van MN hebben met veel enthousiasme het salesteam van Facilitor een college gegeven over hun inrichting van IT-Service Management op basis van ITIL. Hierin kwam aan bod hoe dit past binnen de standaardsoftware van Facilitor en welke keuzes zij, met de Facilitor consultant, daarin gemaakt hebben.

Paul van den Bold, Proces Manager en Rob van der Jagt, Capacity Manager

Sinds ongeveer een jaar is naast de facilitaire afdeling binnen MN ook de IT-afdeling op Facilitor aangehaakt. Hun ITSM-systeem was verouderd en moest nodig vervangen worden. Omdat Facilitor al bij MN in gebruik was lag daarbij aansluiten erg voor de hand. Toen is hun hele ITIL-werkwijze aan Facilitor toegevoegd en inmiddels werkt men er naar tevredenheid mee.

Er is door MN de keuze gemaakt om het CMDB en AMDB als hart van de inrichting op te zetten. Vervolgens zijn onder meer de incident, change en problem management processen hieromheen opgezet, compleet met workflows, voor het aansturen van meerdere disciplines en processen.

Wij vonden het fascinerend om te horen hoe pragmatisch ITIL kan worden ingezet in een vooruitstrevende organisatie en willen Paul en Rob hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor de gegeven masterclass!

Wil jij meer weten over de pragmatische toepassing van ITIL in combinatie met Facilitor in je eigen (vooruitstrevende) organisatie, neem gerust contact met ons op!

Deel dit artikel

Ook werken met Facilitor?

Vraag een gratis demo aan!