Mareon ondersteunt ook de nieuwe KOVRA standaard

Gepubliceerd op 9 oktober 2018.

Onlangs werd in Utrecht de stand van zaken in de pilots met de nieuwe versie van de KOVRA ketenstandaard besproken.

Leuk om te vermelden is dat naast de voortgang in het pilotproject van het team Aareon-Facilitor/Plegt-Vos er ook in de dagelijkse praktijk al lustig wordt uitgewisseld tussen woningbouwcorporaties en hun dienstverleners met Mareon.nl. Deels gaat dat op basis van deze Sales in de Bouw SALES ketenstandaard, maar ook de kleinere aannemers en dienstverleners kunnen met het Mareon-portaal eenvoudig en snel uit de voeten, van opdrachtverwerking tot en met de facturatie wordt alles online en digitaal direct afgehandeld.

Marcel, projectleider Mareon geeft een presentatie

De KOVRA ketenstandaard, ook bekend als SALES of Sales in de bouw, is de berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van de softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven eenvoudiger berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. Het gaat om offertes, prijslijsten, condities, productgegevens, orders, opdrachten, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. Het gebruik van de SALES Standaard is redelijk gangbaar in de bouw en groeit snel in de installatiesector en bij de andere dienstverleners. Facilitor is een serviceprovider van de SALES ketenstandaard.

Facilitor is vanuit zijn rol als systeem voor de facilitaire partners al jaren vertrouwd met het aansluiten van dienstverlenende leveranciers op het ERP (i.c. Facilitor) van deze dienstverleners. In de facilitaire wereld, waar klantgerichtheid en outsourcing al veel langer gebruikelijk zijn, worden zaken als SLA-monitoring en directe terugkoppeling al veel langer toegepast, althans met FACILITOR. Zo zijn er intussen al vele grote en kleine leveranciers, onderhoudsbedrijven, cateraars en dienstverleners aangesloten, allen met hun eigen systemen en standaarden. De conceptuele stap van Facilitor naar Mareon.nl is derhalve geen hele grote en de ondersteuning van de KOVRA ketenstandaard business as usual, en zo zijn dus parallel aan de pilots intussen tientallen woningbouwcorporaties en uitvoerders op Mareon.nl aangesloten, waarbij het aantal uitgegeven opdrachten iedere maand ongeveer verdubbelt. Je hebt niet veel fantasie nodig om te bedenken wat dit aan efficiency en kwaliteitsverbetering oplevert!

Deel dit artikel

Ook werken met Facilitor?

Vraag een gratis demo aan!