e-Procurement Vendor Landscape 2019

Gepubliceerd op 26 maart 2019.

De nieuwste versie van het eerste onafhankelijke Marktonderzoek “e-Procurement Vendor Landscape 2019”, editie Benelux, is verschenen. Facilitor deed mee aan het onderzoek. Het onderzoek maakt voor bestaande en nieuwe gebruikers inzichtelijk wat de marktontwikkelingen zijn, welke bedrijven er in de Benelux markt e-Procurement (ook wel inkoopsoftware) oplossingen aanbieden en wat de hoofdlijnen zijn om inkoopprocessen succesvol te digitaliseren. Van 40 e-procurement leveranciers is informatie beschikbaar over onder meer hun missie en visie, functionaliteiten, referenties, implementatieaanpak, certificeringen, productontwikkeling, releasebeleid en licentiemodel. In het onderzoek en op onze website kun je tevens de klantcase over Medux lezen, waarin Peter van Vilsteren, directeur Facilitaire Zaken, vertelt over zijn ervaring met het FMIS van Facilitor op het gebied van e-Procurement.

Belang van het onderzoek

Het aanbod van inkoopsoftware is, zoals de gehele IT-markt, sterk in beweging en ontwikkeling.
Dit onderzoek geeft een actueel overzicht van het aanbod van inkoopsoftware en vergroot daarmee de transparantie van deze markt voor de gebruiker. Het onderzoek biedt een compleet overzicht van de belangrijkste, in de Benelux beschikbare softwaretoepassingen ter ondersteuning van de inkoopfunctie. Het rapport biedt redenen en houvast voor alle functionarissen binnen de profit en non-profit verantwoordelijk voor de inkoopfunctie of voor de ROI van inkoop- en aangrenzende processen. Gebruikers zijn, met het resultaat van deze marktverkenning, in staat om de belangrijkste valkuilen in het digitaliseringsproces te voorzien en uiteindelijk eenvoudig een long- en shortlist op te stellen van relevante leveranciers in de Benelux. Zowel “starters” als ervaren gebruikers, toe aan de “next step”, hebben hier veel baat bij, zo blijkt uit reacties op eerdere versies van dit E-proQure rapport. E-proQure investeert in dit onderzoek door dit gratis ter beschikking te stellen. Doel is kennisdeling te bevorderen omtrent het succesvol digitaliseren van inkoop-gerelateerde processen. Een gratis exemplaar van de nieuwste versie is als download beschikbaar via www.e-proqure.nl.

Over E-proQure en de onderzoekers

Het onderzoek wordt uitgevoerd door drs Wim Vriend, Kennispartner bij E-proQure.
E-proQure is het expertise centrum gericht op het onafhankelijk bevorderen van inkoopprofessionalisering door inzet van e-Procurement. Daartoe verricht zij onafhankelijk onderzoek naar en geeft workshops over de adoptie, selectie en implementatie van e-procurement. Voor meer informatie zie: www.e-proqure.nl.

Deel dit artikel

Ook werken met Facilitor?

Vraag een gratis demo aan!