Developers op bezoek bij RAI Amsterdam en Hogeschool Leiden

Gepubliceerd op 29 november 2018.

Om meer inzicht te krijgen hoe FACILITOR in de praktijk wordt ingezet, hebben wij de RAI Amsterdam en Hogeschool Leiden gevraagd of onze developers ook eens mochten komen kijken. Hier wilden ze graag aan meewerken.

Als software developer bij Facilitor ben je dagelijks bezig om FACILITOR verder te ontwikkelen en te optimaliseren. Je werkt aan uitbreidingen in de software waar de klant zelf om heeft gevraagd. Echter is het voor de developer vaak niet helemaal duidelijk wat het de klant precies gaat opleveren of waar de vraag vandaan komt. Om meer inzicht te krijgen in de praktijk van FACILITOR wilden RAI Amsterdam en de Hogeschool Leiden onze developers graag ontvangen.

Dus zo ging het gehele development team van Facilitor op donderdag 1 november in de ochtend richting Amsterdam. Na een heerlijk kopje koffie nam Herman Nietvelt het woord en vertelde over de dagelijkse werkzaamheden binnen de RAI Amsterdam en welke sleutelrol FACILITOR hierin vervult. Ook de vraag welke verbeteringen hij graag zou zien in de software bleef niet onbeantwoord. Maar het leuke van deze setting is dat de developers van Facilitor begrepen waarom de veranderingen belangrijk voor hem zijn en wat het hun oplevert in het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden.

Na de rondleiding bij de RAI stond in de middag een bezoek aan de Hogeschool Leiden op het programma. Na een heerlijke lunch werden de developers meegenomen in de dagelijkse bedrijfsvoering van de Hogeschool Leiden en de rol die FACILITOR hier in vervult. Voornamelijk het evenementen stuk in FACILITOR van de Hogeschool Leiden was erg indrukwekkend en de ontwikkelingswensen hierin erg begrijpelijk. Deze ontwikkelingswensen waren al wel toegevoegd in het logcentre van Facilitor, maar de noodzaak ervan werd nu erg duidelijk.

Al met al kan er worden teruggekeken op een hele leuke en leerzame dag waar theorie/techniek en praktijk elkaar hebben geraakt.

Wij willen de RAI Amsterdam en de Hogeschool Leiden bedanken voor hun tijd en gastvrijheid!

Bij de Hogeschool: Alex, Jos, Maykel, Erik, Dennis en Koen

Deel dit artikel

Ook werken met Facilitor?

Vraag een gratis demo aan!